Kom ik in aanmerking voor een ambtenarenleaseauto?

Bij Ambtenarenleaseauto leaset u tegen de laagste prijs van Nederland. Dit voordeel is er voor iedereen die (semi-)ambtenaar is. Bent u (semi-)ambtenaar of werkt uw partner bij de (rijks)overheid, gemeente, provincie, politie, defensie of het waterschap? Bent u werkzaam in het onderwijs of in de zorg? In al deze gevallen komt u in aanmerking voor een ambtenarenleaseauto. Maar ook werknemers van bijvoorbeeld de NS en Schiphol kunnen een beroep doen op Ambtenarenleaseauto. Wilt u weten of uw werkgever of die van uw partner ook onder de aantrekkelijke voorwaarden van Ambtenarenleaseauto valt, neem dan gerust contact op.

Dat u bij Ambtenarenleaseauto de laagste prijs krijgt, heeft verschillende redenen:

Minder schade

Uit cijfers van de rijksoverheid blijkt dat ambtenaren veel minder schade rijden dan gemiddeld. In de maandelijkse leaseprijs is onder andere een bedrag verwerkt voor de verzekeringspremie. Bij een lager schaderisico kunnen leasemaatschappijen een lagere premie bedingen. Dat voordeel geven ze door aan u.

Hogere restwaarde

De gemiddelde restwaarde van een private leaseauto van een ambtenaar is aan het einde van het leasecontract hoger dan bij andere (private) leaserijders. Ambtenaren zijn gemiddeld genomen zuiniger op hun auto. Er hoeft minder op de auto afgeschreven te worden wat doorwerkt in een lagere leaseprijs.

Beter van betalen

Ambtenaren hebben een betere betalingsmoraal. Hierdoor zijn betalingsachterstanden veel kleiner dan gemiddeld in Nederland. Leasemaatschappijen hoeven dan ook minder risicopremie te berekenen.