Kan ik mijn leasecontract tussentijds opzeggen?

Wanneer u een auto leaset doet u dit altijd voor een vooraf vastgestelde periode. Het kan gebeuren dat u door bijvoorbeeld werkloosheid of een scheiding voor het einde van het leasecontract wilt stoppen. Het is daarom belangrijk om te weten of u zomaar van het leasecontract af kunt en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Leasecontract tussentijds opzeggen

U kunt het leasecontract tussentijds opzeggen, maar dit is meestal niet gratis. Vaak wordt er een afkoopprijs berekend op basis van het aantal resterende maanden op het contract. Hierbij wordt rekening gehouden met de klasse waarin de auto valt. Dit kan klasse A, B of C zijn. In de voorwaarden van het leasecontract leest u hoe uw leasemaatschappij hier mee om gaat. De leasemaatschappij kan u ook adviseren welk pad u het beste kunt volgen.

Reken zelf vast de plafondprijs uit

Bekijk zelf alvast wat de plafondprijs is voor het voortijdig beƫindigen van uw leasecontract. Het kan zijn dat het bedrag de opzegging niet waard is. Daarnaast geeft het u een goede indicatie van wat u kunt verwachten. U kunt de klasse van uw auto vinden in het leasecontract. Het is gebruikelijk dat u tussen de 35 en 50 procent van de totale resterende kosten betaalt.